Õunarullid. Tervislik näks lastele ja suurtele

Kui õunad kipuvad minema pehmeks ja pisut tohletama ei isuta nad ei suuremaid ega väiksemaid. Samas on oma aia õun kallis kraam. Mis temaga siis teha kui ta enam esinduslik ei ole. Õunasnäkki!
Õunarullid


Õunarullid. Retsept

Sellest kogusest saab ühe ahjuplaadi.
  • ca 16 pisemat õuna 
  • 1 spl. mett (vastavalt õunte hapususele rohkem)
Nendest õuntest saab umbes ühe ahjuplaadi täie snäkki

Eemaldan südame. Mikserdan koorimata õunatükid pehmeks mödiks. Lisan mee. Asetan küpsetuspaberi ahjuplaadile ja määrin sellele ühtlase kihina õunamödi. Mitte liiga õhukese ja ka mitte liiga paksu. Natuke alla 1cm paksuse kihi.
Panen ahju 80 kraadi juures ja lasen tal seal olla ca 6h.
Katsun sõrmega. Kui õunamödi on saavutanud plastmasssiliku koostise, siis on aeg välja võtta. 
Panen küpsetise lauale, nii, et küpsetuspaber jääb üles. Eemaldan selle.
Keeran snäki rulli ja lõikan parajad tükid. Ühest plaadirullist tuli mul 16 väikest rullikest.
Kui snäkk jääb ahju kauemaks, pole ka hullu. Siis tulevad neist mõnusad krõbinad. 
Olgu elastsed või kõvad. Ära krõmpsutatakse nad kiiresti! 
Õunapödi ahjuplaadil enne ahju minekut

Õunarulli lõikamine. Ühest ahjuplaadi rullist tuleb ca 16 väikest rullikest







Kommentaarid