Selle retsepti leidmine on olnud suureks rõõmuks meie pere toidulaual. Tatraleiva tegemine on väga, väga lihtne. Ainuke, mida vaja, on 24 tundi ette planeerimist. Taina tegemine polegi muud kui toortatra ööseks likku panemine ja hommikul tema purustamine ja uuesti liguneda laskmine. Nelkümmend minutit küpsetamine. Vuala!
Leib seisab hästi koos. Mõnusa konsistentsiga. Lihtsalt lõigatav. Maitseb hea iga mõeldava määrde või lisandiga.
Paremal: toortatraleib kuivatatud tomatite ja tomatipastaga. Vasakul: toortatraleib kõrvitsaseemnetega |
Gluteenivaba toortatraleib. Retsept
Retsept pärineb lehelt banaanisaar.ee
- 600g toortatart
- Peotäis hakitud päikesekuivatatud tomateid (võib aga ei pea)
- 5 spl mahedat tomatipastat (võib aga ei pea)
- Meresoola
- Peotäis seesamiseemneid (võib aga ei pea)
See on originaalretsept.
Mina lisan igasugu seemneid: kõrvitsa-, chia-, päevalilleseemneid - kõiki peotäis. Välja olen jätnud tomatipasta ja püree. Fotol on näha variant tomatipasta ja kuivatatud tomatitega (paremal) ning "lageda" leiva variant (vasakul).
Mina lisan igasugu seemneid: kõrvitsa-, chia-, päevalilleseemneid - kõiki peotäis. Välja olen jätnud tomatipasta ja püree. Fotol on näha variant tomatipasta ja kuivatatud tomatitega (paremal) ning "lageda" leiva variant (vasakul).
Tee nii:
- Pane tatar klaaskaussi ööseks likku
- Loputa tatar korralikult läbi ning peenesta (blenderis või saumiksriga) vähese veega paksuks jogurtitaoliseks püreeks.
- Kalla saadud segu puhtasse klaaskaussi, kata pealt linaga ning jäta ca 12 tunniks seisma. Ma olen ka ainult 5h tundi seista lasknud ja leib seisab ka siis hästi kos ja maitseb sama hea.
- Lisa kas seemned (tunde järgi) ja/või tomatipasta ja kuivatatud tomatid.
- Määri leivavorm rasvainega või vooderda küpsetuspaberiga, vala tainas sisse kaunista pealt seesamiseemnetega ja lase 175 kraadises ahjus 45 minutit küpseda. Leib on valmis kui hakkab pealt kuldseks muutuma. Eemalda vormist jahtununa.
Selline näeb välja tainas kui ta on blenderdatud. Siia pole veel lisatud seemneid ega muid lisandeid. Põhimõtteliselt sobib ta ka ilma lisanditeta leivaks.
Veel tahan proovida teha tatrajahust selle retsepti järgi leiba:
https://nami-nami.ee/retsept/9479?fbclid=IwAR2_VdPXWa_eT4uZ-44hIaOCkUY6tupD5k4CQI1kLJX-ljCV3nVg6FKYid0
Veel tahan proovida teha tatrajahust selle retsepti järgi leiba:
https://nami-nami.ee/retsept/9479?fbclid=IwAR2_VdPXWa_eT4uZ-44hIaOCkUY6tupD5k4CQI1kLJX-ljCV3nVg6FKYid0
Kommentaarid
Postita kommentaar