Midagi magusat. Sidruni kreem, shokolaadi vaht jne.

Magus sidruni moos (lemon curd). Retsept

Kui isutab magusa järele. Suurepärane suhkru- ja viljavaba magusaleevendus.
  • 4 muna
  • 2 sidrunit
  • natuke riivitud öko sidruni koort
  • 2 spl tapioka jahu (võimalik asendada kartulitärkliega)
  • 200 gr gheed (või võid)
  • mesi (võib ka kasutada steeviat) vastavalt oma maitsele.
Klopin munad väikses potis. Lisan ülejäänud ained peale mee. (Ma ei taha mett kuumutada). Kui kasutada steeviat võib selle kohe lisada. Väga väiksel tulel, pidevalt segades muutub segu tahkemaks ja kreemjaks. hakkan pidevalt segades potti soendama. Võtab umbes 5min. Võtan kreemi tulelt. Kui ta on jahtunud ca 40 kradini lisan mee. Segan.
Panen klaaspurki. Külmkappi. Meie peres see moos külmkappi ei jää kauemaks kui üheks päevaks. Säilib külmikus ca nädala.
Originaalretsept: http://greensofthestoneage.com/paleo-lady-grey-curd/

Shokolaadi vaht. Retsept

3 spl. kookosõli
maitse järgi kas steeviat või mett (supilusika täis)
3 spl. toorkakaod
3 muna

Kuumutan kookosõli ja segan sisse toorkakao pulbri. Vahustan kergelt munakollase ja segan shokolaadi sisse. Jätan jahtuma.
Vahustan munavalged kuni segu muutub kõvaks. Kui miksimisnõu põhjas on vedelat munavalget siis eemaldan vahustatud valge ja mikserdan vedelat veel, kuni õhuline.
Segan õrnalt shokolaadi sekka.
Panen väiksematesse nõudesse ja paariks tunniks külmkappi

Mandliküpsis. Retsept

http://nourishedkitchen.com/turron-de-navidad/

Kommentaarid