Kui oled gluteeni- ja laktoosivabal elul on raske leida häid kastmeid. Pea on tühi. Ainuke tundub olevat tomatisoust mida söökidele lisada. Siiski on võimalik ka paljukasutatavat bešamellkastet ehk valget kastet viljavabalt ja piimavabalt teha. Õige maitsestamise juures tuleb väga hea.
Laktoosi- ja gluteenivaba bešamellkaste ehk valge kaste
Bešamelllile leiab palju erinevaid gluteeni- ja laktoosivabasid asevariante. Ma eelistan välja jätta kõik piima alternatiivid ja kasutan piima asemel varem valmis keedetud puljongit.
Vaja on:
Vaja on:
- 1l puljongit (kana- või looma)
- Ca 3 spl. oliivõli
- 2 küüslaugu küünt. Pressitud
- 5 spl kikerhernejahu (teraviljavaba variant) või tumeda riisi jahu
- pisut soola, musta pipart
- 2 spl. maitsepärmi (ei ole kohustuslik)
Teen nii:
Panen oliivõli potti ja pressin sinna juurde küüslaugu. Lisan jahu. Pruunistan õrnalt. Hakkan tasapisi lisama puljongit. Minul ei õnnestu see protsess kunagi tükivabalt. Kui kogu puljongi kogus lisatud, kasutan saumikserit, et kastmest jahutükid välja saada. Lisan soola. Pipra. Segan hoogsalt ja lasen kastme kergelt keema. Kogu aeg segades lasen tal õrnalt keeda 5. min. Kaste muutub paksuks ja kreemiseks. Kõige lõpus lisan maitsepärmi. See annab kastmele juustuse maitse.
Kommentaarid
Postita kommentaar