Aeg ajal tabab mind tohutu magusaisu. Tahks kangesti saiakest. Ma olen lootusetu küpsetaja. Mul ei tule kunagi küpsetised välja. Ilmselt selle tõttu, et ma ei viitsi aineid kaaluda. Mul puudub igasugune täpsus.
Proovin brownit
Teen nii:
Proovin brownit
Gluteenivaba vegan brownie banaaniga. Retsept
Vaja läheb:- 1 klaas gluteenivaba jahu (vt retsepti alt)
- 2 spl toorkakao pulbrit
- 2 spl. chia seemned (panna seisma klaasi veega vähemalt 10 min.)
- 1/2 klaasi toorkakao pastat
- 1/2 tl. meresoola
- 3 banaani
- 1/4 tl. steevia puru
- 1/3 klaasi kookosõli
- peotäis kreeka pähkleid (tervislik on neid enne leotada paar tundi)
Gluteenivaba jahu. Retsept
Kogused on ligikaudsed.
- 1 spl. psülliumi pulbrit
- 1. tl soodat
- 2 spl. kookosjahu
- 1 spl. mandlijahu
- 1 spl. tumedat tatrajahu
Teen nii:
- Sulatan potis kakaopasta ja kookosõli madalal kuumusel, lisan sinna kakao pulbri.
- Litsun banaanid pödiks ja segan shokolaadi segu juurde
- Lisan meresoola (mulle meeldib, et jäävad väiksed meresoola tükid. Aga võib ka lisada jahvatatud soola) ja steevia puru. Maitse kui magus on. Võibolla peab steeviat lisama
- Lisan paksuks läinud chia seemned
- Segan kokku gluteenivaba jahu ja lisan shokolaadile
- Kõige lõpus viskan sisse peotäie eelnevalt leotatud ja pestud kreeka pähkleid
- Ahju 180 kraadiga. Valmib kiiresti. Võibolla laks 30 minutit. Unustasin kella vaadata.
Kommentaarid
Postita kommentaar