Kuna paljude toitude juurde tahavad lapsed siiski ketsupit, siis hakkasin seda ise tegema. Kui ma muidu olen ketšupi söömist vältinud, siis nüüd saan seda süüa täie mõnuga. Ja peab ütlema, ketšup pole mingi mcdonaldi ebatervislik lisand, vaid üks väga hea ja tervislik kaste.
Jamavaba ketšup. Retsept
Lihtsa suhkru- ja E-aine vaba ketšupi tegemine on ülilihtne.
On vaja:
- 2 spl. tomatipastat (mina kasutan Rimi öko tomatipasta tuubis. (Vt. all olevat pilti))
- 3 spl. suhkruvaba õunapüreed
- 1 spl. õunaäädikat (kogus oleneb õunapüree hapususest)
- mett, juhul kui õunapüree on hapumaitseline (minu õunapüree oli magus, seega mett ei lisanud, küll aga 2 spl. õunaäädikat)
- Soola, pipart ja soovi korral muid maitseaineid näiteks küüslaugu pulbrit
Tomatipasta ja õunamoos |
Teen nii:
Panen kõik kaussi ja segan saumikseri või blenderiga. Sedasi jääb ta kohevam ja kreemisem. Maitse oleneb õunapüreest. Kui on hapu, lisan mett. Kui on magusamaitseline moos, siis mett ei pane ja panen rohkem äädikat. Soola ja pipart peaks panema julgelt ja samas parasjagu. Pipra julge lisamine annab just selle õige ketšupi maitse. Reegel on see, et tuleb maitsta ja otsustada mida lisada, et keelele tuleks õige ketketšupi maitse.
Kommentaarid
Postita kommentaar