Toorkook. Suhkru-, laktoosi- ja gluteenivaba

Ma olen läbikukkunud küpsetaja. Mis iganes ma ette ei võtaks, kookidest tulevad mul lihtsalt plönnid. Siis aga! Käisin ühes vegan kohvikus ja tellisin toorkooki. Appi kui hea see oli. Pidin kohe teise tüki ka tellima. Pealegi. Ei ole suhkrut. Ei ole gluteeni. Ei ole laktoosi. Tulin siis koju kohe proovima, kas ma suudan midagi sarnast kokku keerata.
Marjadeks valisin jõhvikad. 
Koogi visuaalse küljega pean veel natuke mängima, aga maitse tuli väga hea. Kohe päris koogi moodi. Minu puhul ootamatu saavutus. Edaspidi jäängi selle koogi juurde.

Suhkru-, laktoosi- ja gluteenivaba vegan toorkook. Retsept

Põhi:


  • peotäis kreeka pähkleid (leotatud enne mõned tunnid)
  • peotäis mandleid (leotatud)
  • 6-8 datlit (Rimi värsked datlid. Kogusest sõltub koogi magusus)
  • vajadusel natuke vett, et lihtsam blenderdada oleks
Teen nii:
Võtan kõik põhja ained ja blenderdan. Vormi põhja katan küpsetuspaberiga.Vajutan saadud segu koogivormi põhja. Umbes 1cm paksusena.  Panen pooleks tunniks külmikusse.

Kreemi osa:

  • 3 klaasi röstimata india pähkleid (leotatud vähemalt 3h. Mina panen terveks ööks likku)
  • 3 tl. vedelat mett või vahtrasiirupit (pane nii palju, et maitseks hea)
  • pisut vanilli pulbrit
  • 1/3 klaasi kookosõli (sulatatult)
  • peotäis jõhvikaid (või muid marju) + natuke koogi dekoreerimiseks
Teen nii:
Võtan kõik "kreemi" ained ja blenderdan. Laotan saadud segu koogi põhjale. Panen paariks tunniks külmkappi. Kaunistan ja serveerin.

Kook on minu arust lollikindel ja lihtsasti valmistatav ka "koogiidiootidel" nagu mina.
See on koogi kõige lihtsam variant. Tehakse ka paari erineva kreemikihiga. Aga see on juba edasijõudnutele. Ma esialgu leierdan algajate varianti.







Kommentaarid