Kõrvits on suurepärane kodumaine vili. Siiani mõistsin temast ainult suppi teha. Ja sedasi muutub ta kiiresti tüütavalt üksluiseks. Seekord proovisin miskit muud.
Muidugi laktoosi-, gluteeni- ja suhkruvaba!
Ahjukõrvitsa taimne variant |
Ahjukõrvits. Retsept
- Ettevalmistuseks võtan terve kõrvitsa ja panen ta 180 kraadisesse ahju umbes pooleks tunniks (Oleneb kõrvitsa suurusest. Vajadusel kauem). Kui koor pruunikaks tõmbub võtan kõrvitsa välja. Lasen jahtuda ja lõikan pooleks. Kõrvits on pehmem aga mitte täitsa plödi.
- Võtan lusikaga pooleks lõigatud kõrvitsa seest välja seemned. Nendega ei mõista ma muud teha kui ära visata. Nüüd on mul suurepärane kõrvitsast tehtud pott. Kõrvitsapotti võib panna ilmselt igasugu asju. Mina olen katsetanud porgandiga ja hakklihaga varianti.
Teise poole kõrvitsast püreerin ja panen sügavkülma järgmise supi või kõrvitsakoogi jaoks.
Ahjukõrvits. Lihavaba variant
1 paras kõrvits (käiku läheb pool)
4 porgandit
1 suur sibul
2 küüslaugu küünt
4 spl. tomatipastat
peotäis päevalille või kõrvitsaseemneid
maitseained ja sool
kõvemat sorti juustu peale riivimiseks
Pruunistan riivitud porgandi, sibula ja küüslaugu. Lisan pannile tomatipasta. Lisan igasugu maitseaineid ja soola. Kui porgandid muutuvad pehmemaks lisan seemned. Võtan pooliku kõrvitsa ja panen panni sisu kõrvitsa sisse. Peale riivin juustu.
Katsetada võib igasuguste erinevate sisudega kõrvitsat. Maitseaineid peaks panema rikkalikult.
Ahjukõrvits hakklihaga
1 paras kõrvits (käiku läheb pool)
600 gr (mahe)hakkliha
2 porgandit
1 suur sibul
2 küüslaugu küünt
4 spl. tomatipastat
maitseained ja sool
kõvemat sorti juustu peale riivimiseks
Teen kõike samamoodi nagu lihavabas variandis, ainult lisan porganditele ka hakkliha ja pruunistan.
Meie perele maitses hakklihaga variant rohkem.
Kommentaarid
Postita kommentaar