Meil käib tihti külalisi. Suppi, praadi ja magustoitu ma teha ei jaksa. Seega olen tavaks teinud pakkuda suppi. Kui seda tava pikemat aega hoida, siis tuleb aegajalt välja tulla uute supiideedega. Seekord pakun sõpradele apelsini maitselist kartulisuppi.
Hakkas see tegelikult sellest, et ostsin öko apelsini ja ei raatsinud healõhnalist koort prügikasti visata. Otsustasin ta toidu sisse panna.
Apelsini mekiga kartulisupp. Retsept
Võtan:
- 4 suuremat kartulit. Sellest jagub ca 6-le inimesele
- 1 sibul
- 1 spl kookosõli praadimiseks
- 1 tl. kurkumi (annab kena värvi ja on ülimalt tervislik)
- soola, pipart maitse järgi
- 1/4 öko apelsini koor (lootuses, et seda on vähem pritsitud)
- 1/4 purki kookospiima
- Vett, nii et katab ca 3cm kartuleid
Teen nii:
Koorin kartulid. Lõikan kartuli umbes neljaks tükiks. Pruunistan poti põhjas kookosõlis sibula. Lisan kartulid ja pruunistan neid tiba. Lisan kurkumi, pipra, soola ja tükeldatud apelsini koore. Valan peale vee nii, et see katab kartuleid umbes kolme sentimeetri jagu. Keedan kartulid pehmeks. Mina kasutan aurupotti. Mugav, kiire ja tervislik.
Kui kartul on pehme püreerin saumikseriga. Lisan kookospiima. Valmis.
Slle supi valmistamiseks läheb aega, enam vähem sama palju ku kartul keeb. Väga lihtne valmistada.
Slle supi valmistamiseks läheb aega, enam vähem sama palju ku kartul keeb. Väga lihtne valmistada.
Minu arust annab apelsini koor väga erilise meki asjale. Minu arust kohe nagu päris restorani supp:)
Kommentaarid
Postita kommentaar