Istume haige lapsega kodus ja loeme Piret Raua "Tobias ja 2. B". Seal on jutt "Talvemasendus" kus masendust ravib rosinakukkel.
Ooo, tahaks ka magusat rosinat saias! Teeme kaneelirulli. Võttis 45. minutit ja meie kaneelirullid olid laual. Muidugi gluteeni- ja lausa viljavabad. Suhkru-, pärmi- ja laktoosivabad ka. Lisaks veel vegan.
Vaja on tainaks:
Rulli sisse:
Ooo, tahaks ka magusat rosinat saias! Teeme kaneelirulli. Võttis 45. minutit ja meie kaneelirullid olid laual. Muidugi gluteeni- ja lausa viljavabad. Suhkru-, pärmi- ja laktoosivabad ka. Lisaks veel vegan.
Vilja- ja gluteenivaba rosina ja kaneelirull. Retsept
Sellest kogusest tuleb ca 14 rulliVaja on tainaks:
- 1/4 klaas mandlijahu
- 1/4 klaas kookosjahu
- 1/4 klaas kikerhernejahu
- 1/4 klaas hirsijahu
- suts soola
- kardemoni (maitse järgi)
- võib lisada ka suhkrut (minu rullide magusus tuli ainult rosinatest)
- 1 spl psülliumi. Psülliumi kohta loe siit
- 1 spl chia seemneid
- 2 klaasi vett
- 1/2 tl soodat
- 2 spl õunaäädikat
Rulli sisse:
- palmisuhkur (mina teen ilma suhkruta)
- kaneel
- suur peotäis rosinaid
Taina teen nii:
- Segan kokku kõik jahud, sooda, soola, kardemoni ja psülliumi. Mina ostan psülliumi siit, aga ilmselt leiab ka bio poodidest. Põhimõtteliselt peab kokku saama 2 klaasi jahu. Kui mõnda nendest jahudest pole, siis panen teist jahu selle võrra rohkem. Kes vilja söövad, siis võib asendada näiteks kikerhernejahu ka riisijahuga.
- Panen klaasi vee sisse spl. chia seemneid. Segan. Lasen tõmmata kuni muutuvad kleepuvaks.
- Segan kuivale taina osale juurde 2 klaasi vett (ühes klaasis on ka chia seemned). Lisan taignale ka õunaäädika. Segan. Taigen jääb paks aga niiske.
- Kuna see taigen ei kleebi nii hästi kui klassikaline nisujahutaigen, siis rullin ta plaadiks kahe küpsetuspaberi vahel. Taigna paksus jääb umbes 1cm. Eemaldan pealmise küpsetuspaberi.
- Nüüd on mul ahjuplaadi kujuline taignatükk. Raputan taignale ühtlaselt rosinad ja kaneeli. Kui soovid lisada ka suhkrut, siis raputa sinna ka suhkur.
- Keeran taigna üheks suureks rullvorstiks. Alumisest küpsetuspaberist aidates. Täpselt nagu keeraks sushit, ainult sushimati asemel on küpsetuspaber.
- Nüüd lõikan sellest suurest taignavorstist umbes 2cm suurused viilud. Panen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpsetan umbes 30 min. 180 kraadi juures.
Loomulikult ei ole ta nii kege ja õhuline kui pärmitaignast nisurull. Kui aga igatsed midagi saialist vilja- või gluteenivabas elus, siis on see üks väga hea ja lihtne retsept.
Kommentaarid
Postita kommentaar