Vanasti oli neljapäev kalapäev. Minul kaldub see olema laupäev. Siis on aega minna kalaturule. Ikka et varustada peret omega-3 rasvhapetega. Miks nad vajalikud on ja kust neid happeid saab, loe siit
Seekord on menüüs haug. Kõigepealt läheb ta ahju. Lihtsalt roogin ja panen ahju väikse soolaga.
Kui kalast on pearoog tehtud on järg supi käes. Peast ja rootsust keedan puljongi. Puljongi headest omadustest olen kirjutanud siin.
Seekord on menüüs haug. Kõigepealt läheb ta ahju. Lihtsalt roogin ja panen ahju väikse soolaga.
Kui kalast on pearoog tehtud on järg supi käes. Peast ja rootsust keedan puljongi. Puljongi headest omadustest olen kirjutanud siin.
Kalapuljong. Retsept
Panen kalarootsu ja pea potti. Valan peale vee. Vähemalt 5sm võiks vesi katta kalajäänuse. Lisan 1 spl. õunaäädikat. Paar loorberilehte. Keedan 4-8h.
Kalasupp. Retsept
Võtan:- 1l kalapuljong
- Kalatükid, mis kalapraest üle jäid. Või värske kala tükid
- 2 porgandit
- 1 sibul
- pisut õli praadimiseks
- 3 kartulit
- maitserohelist
- 1/2 tl. kurkumi pulbrit
- suts musta pipart
- soola
- sirts õunaäädikat või sidrunimahla
Teen nii:
- Kalapuljong on juba valmis. Riivin porgandid ja tükeldan sibula. Pruunistan õlis. Tükeldan kartulid. Lisan kõik supile.
- Maitsestan pipra, soola ja kurkumiga. Kurkum on väga tervislik ja annab mõnusalt kollase värvi supile.
- Kõige lõpus lisan kalatükid, mis praest üle jäid. Ja maitserohelise (mida mul parasjagu kodus ei olnud)
Kommentaarid
Postita kommentaar