Laktoosi- ja gluteenivaba hakklihakaste. Retsept

 Üleminek gluteeni- ja laktoosivabale elule polegi minu jaoks nii valuline olnud. Pigem on see menüü muutus tekitanud meelehärmi mu lastes. Seega tuleb mul sobituda ka nende soovidega. Meie lapsed elaks ainult makaronist. Olgu see siis lasagne või pasta. Hüva, burger sobib ka. Nii ma siis leiutangi pastaroogi kus pole ei gluteeni ega laktoosi.

Pasta tegemiseni pole veel jõudnud. Gluteenivaba pasta ostan siit.

Laktoosi- ja gluteenivba hakklihakaste. Retsept

jätkub rahulikult 5le inimesele

Võtan:
  • 500g öko hakkliha (müügil näiteks Rimis öko letis)
  • 1 spl (kuhjaga) kikerhernejahu (võib ka asendada riisijahu või hirsijahuga)
  • 2 klaasi maitsestamata mandlipiima (võib ka kasutada riisipiima)
  • 1 sibul
  • 1 porgand, soovi korral
  • pisut õli praadimiseks
  • soola, pipart ja näiteks tilli (mul parasjagu polnud)
Teen nii:
  • Pruunistan hakitud sibula ja riivitud porgandi. Panen porgandi kastmesse põhjusel, et lapsed ka mõne juurvilja söödud saaksid. Lisan hakkliha. Praen.
  • Klaasis mandlipiimas segan kikerhernejahu, kuni ta on ühtlaselt pastajas.
  • Kui hakkliha on praadinud (sibul ja porgand ka) lisan pannile klaasi mandlipiima. Seejärel lisan kikerhernejahu pasta. Segan. Lasen keema tõusta. Maitsestan soola ja pipraga. Till sobib ideaalselt peale raputamiseks.
Lapsed sõid mitu portsu. Ilma, et nad oleks armastatud nisupastat ja jahukastet saanud!


Kommentaarid