Kevadises karulaugus on 15–20 korda rohkem C-vitamiini kui sidrunis. Karulauk sisaldab väävliühendeid, mis puhastavad soolestikku, annab vitamiine ja klorofülli. Lisaks on tal mikroobe ja nugilisi hävitav toime.
Karulaugu pesto. Retsept
Vaja läheb:
- Kahe peopesa suurune kimp karulauku
- 1 spl seedermänniseemneid
- 1 spl maitsepärmi (juustusööjad võivad panna parmesani)
- 0,5 tl soola
- ca 1/4 klaasi head külmpressitud oliivõli (www.oliiviõli.ee)
Teen nii:
- Pesen ja kuivatan karulaugu. Ma teen seda ainult selle pärast, et lugesin kunagi artiklit kuidas meitsloomade väljaheited võivad sattuda karulaugule ja sedasi on võimalik inimesel nakatuda parasiitidega. Kellel seda foobiat ei ole võib pesemata jätta:)
- Panen kõik asjad suuremasse klaaspurki ja purustan saumikseriga. Õli võib lisada vastavalt oma maitsele. Mida rohkem õli seda kreemisem on pesto.
- Sobib leiva peale. Makaronile või lausa paljalt. Säilib külmkapis ca nädala
Kommentaarid
Postita kommentaar