Baba Ganoush. Laktoosi- ja gluteenivaba tipikaste. Retsept


Baba Ganoush on hummuse õde. Retseptis mingit erinevust polegi. Kikerherne asemel on baklažaan. Viimasel ajal tunnen, et kikerhernes on mu kõhu jaoks raske. Paremini sobib Baba Ganoush.

Baba Ganoush. Retsept

Vaja on:
  • baklažaan
  • poole sidruni mahl
  • 1spl. tahini pastat (seesami seemne pasta, saadaval näiteks Selveri Gourmet letis)
  • 2 küünt küüslauku (võib ka vähem)
  • ca 4 spl. head oliivõli
  • poole sidruni mahl
  • maitsekööment, soola, soovi korral paprika pulbrit värviks
  • Koriandri lehti

Teen nii:

Lõikan baklažaani umbes 1cm paksusteks viiludeks ja laotan küpsetusplaadile. Panen 180 kraadi juures ahju ca 15 minutit - kuni baklažaan on pehmeks läinud. Jahutan natuke.
Lisan kõik ained ja püreestan saumikseriga. Koriandri armastaja võiks lisada siin ka kohe koriandri ja mikserdada ta Baba ganoushi sisse. Valmis.
Panen kenasse kaussi. Valan peale supilusika oliivõli ja raputan värviks paprika pulbrit. Koriandri lehed kaunistuseks. Serveerin kurgi, porgandi või muude viiludega. Kes gluteeni talub, siis maitseb Baba ganoush hästi ka lavashiga.

Kommentaarid