"Marc, mis su lemmiktoit on?"
"Burks muidugi" vastab mu kümne aastane poeg.
"No teeme siis burgerit" vastan mina.
Sai. Retsept
Vaja on:
- 1 kl toortarajahu
- 1 kl kaerajahu
- 1 muna
- 1 klaas vett
- 1 tl psülliumi (annab kleepuvust)
- 1 tl soodat
- 2 spl. õunaäädikat
- 1spl õli
- soola ja natuke steevia pulbrit
Teen nii:
Segan kokku jahud ja psülliumi. Teen jahude sisse väikse lohi ja panen sinna sooda. Valan sooda peale õunaäädika. See hakkab seal vahutama. Nüüd lisan kõik muud ained ja segan läbi. Lasen 5 min. tainal tõmmata. Panen lusikaga ahjuplaadile burgerisaia kujulised plörtsud. Küpsetan ahjus 20 min 180 kraadi juures. saiad ei tule väga puhevad, aga neid saab siiski pooleks lõigata. Samuti ei ole sai väga tugev, nii, et käevahel süües hakkab ta pudisema.
Burger. Retsept
Vaja on:
- 600 gr öko hakkliha
- paar spl kikerhernejahu (võib ka muud jahu)
- 2 küüslauguküünt
- pipart, soola
Teen nii:
Segan kõik kätega kokku. Teen peosuurused pallid ja vajutan ahjuplaadile lapikuks nii, et kotleti paksus jääb ca 1 cm. Küpsetan 180 kraadi juures ca 15 min, nii et kotlett oleks läbiküpsenud.
Majonees. Retsept
Kui lugeda mis on poes oleva majoneesi sees siis ostma ei kipu. Kodune majonees valmib lihtsalt ja kiiresti.
- 1 muna
- ca klaas oliivõli (mitte mõrkja maitsega) viimasel ajal kasutan öko päevalilleõli (et oliivõli maitset ei oleks)
- ca 2 spl õunaäädikat, vastavalt maitsele või ca poole sidruni mahl
- 1/2 tl soola (maitse järgi)
- natuke mett
- natuke sinepit
- võib panna ka pressitud küüslaugu küüne
Panen kõik ained peale õli klaaspurki. Klopin saumikseriga. Seejärel lasen õlil aeglaselt voolata anumasse kus samal ajal saumikseriga mikserdan. Mikserdan kuni mögin on mõnusalt paks. Mida rohkem õli seda paksem majonees tuleb. Külmikus säilib ca nädala.
Burgerit serveerin salatilehe, tomati- ja juutuviiluga
Kommentaarid
Postita kommentaar