Hummus on lihtsasti valmistatav snäkikaste. Koosneb kikerhernestest. Täiesti gluteeni- ja laktoosivaba. Ma teen hummust tavaliselt tunde järgi. Proovin siin oma tunde kirja panna.
Hummus. Retsept
Vaja on:
- Peotäis kuivatatud kikerhernest. Kui ise ei viitsi keeta, siis üks konserv keedetud kikerhernest (konservidest lekkivast östrogeenist võib lugeda siit). See paneb kikerhernest ise keetma:)
- Oliivõli ca 5 spl.
- 2 küüslaugu küünt
- 1 spl. seesamipastat ehk tahinit (leiab näiteks Selveri Gourmet letist)
- 1 tl. maitse kööment (annab mõnusa idamaise maitse). Võib ka ilma selleta teha
- 1 sidruni mahl
- soola maitse järgi
- suts paprika pulbrit
- maitseks ja silmailuks koriandri lehti
Teen nii:
- Panen kikerherned ööks likku. Ca 12h pärast keedan kiirkeetjas (ca 5 min.). Tavapotis keetes läheb ilmselt kauem aega. Kui kikerhernes pehme valan talt vee pealt ära aga jätan vee alles.
- Panen keedetud kikerherne nõusse. Lisan kõik ained ja purustan saumikseriga. Selliseks kreemiseks. Kui segu liiga kõva jääb, lisan tunde järgi kikerherne keeduvett või leiget vett. Lõpptulemusena võiks hummus olla nagu paks hapukoor.
- Panen kaussi. Raputan peale paprika pulbrit ja koriandri lehti.
- Söön porgandi- ja kurgiviiludega. Kes gluteeni talub, siis lavashiga maitseb hea.
Kui mu kõhule kikerhernes liiga raske tundub, siis asendan kikerhene 1 baklažaaniga. Siis on selle söögi nimi Baba Ganoush. Natuke kegem ja väga, väga maitsev tipikaste.
Kommentaarid
Postita kommentaar