Hapendatud viinamarjalehed. Retsept



Tavaliselt hapendatakse eestis kurki. Õige ta ongi, meie kliimas. Aga kui sul on hea mälestus maitsvast Egiptuse roast. Ja kui su terrassi nurgas kasvab viinamari, siis lausa peab valmistama Mashi wara einab-it. Esimene samm on viinamarjalehed hapnema panna.

Hapendatud viinamarjalehed. Retsept

Vaja on:


  • 2,5 klaasi vett
  • 1spl. meresoola
  • 1 spl vadakut (mul tekib tiibeti piimaseenega jogurti valmistamisel) või hapukapsavett või mingi muu hapendatud asja vedelik.
  • 50-60 suuremat viinamarjalehte


Teen nii:

  • Panen vee koos soolaga seisma, nii et sool sulaks. Lisan vadaku. Jätan vedeliku ootele.
  • Puhastan või loputan lehed. Lõikan lehe sõlmpunktis ära rootsu tugeva sõlmkoha. 
  • Loen lehed kümne kaupa portsudesse. Keeran nad rulli ja surun kõik rullid korraga liitrisesse klaaspurki.
  • Valan peale soolvee
  • Katan ühe lehega purgi, nii et leht teised lehed soolvee all hoiab
  • Sulgen kaanega
  • Jätan nädalaks kööki fermenteeruma. Aegajalt kergitan ta kaant, et gaasid välja lasta.
  • Panen purgi külmkappi, et hapnemine peatuks. Säilib ca aasta. Mina kasutan juba paari nädala pärast.






Kommentaarid