Lihtne borš. Retsept


Borši tegemine on lihtne kui on majapidamises riivija või mingi kombain kes selle raske ja aeganõudva töö ära teeb. Allolevast kogusest jätkub 4le inimesele. Mina teen tavalislet topelt koguse.

Vaja on:
Kasutan Rimi I love eco toodet
  • 1 suur punapeet (või 2 väiksemat)
  • ca 3 porgandit
  • 1/4 keskmiest kapsast (hapukapsas sobib ka)
  • 2 kartulit
  • tuub Rimi tomatipastat
  • 1 sibul
  • 1l puljongit (Vegan saab kasutada vett)
  • pisut õli pruunistamiseks
  • maitserohelist, soola, pipart ja soovi korral kurkumi
  • sörts õunaäädikat
Teen nii:
  • Riivin porgandid ja peedi ja pruunistan poti põhjas õlis. Pärast kerget pruunistamist lisan riivitud peedile ja porganditele terve tomatipasta tuubi. Pruunistan veel veidi.
  • Lisan 1l puljongit (või vee), kui jääb liiga paks, siis lisan vett või puljongit.
  • Hakin värske kapsa (või kasutan hapukapsast) lisan potti.
  • Koorin kartulid. Lisan supile.
  • Hakin sibula. Pruunistan õlis. Lisan supile.
  • Maitsestan soola ja pipraga. Kasutan igal võimalusel kurkumi (aga seda ei pea lisama). 
  • Lisan sörtsu õunaäädikat. See annab mõnusalt hapu maitse. Kui kasutan hapukapsast, siis äädikat ei lisa.
  • Lisan maitserohelist. Tilli või peterselli.
Teen supi valmis paar tundi enne söömist, siis jõuab ta natuke istuda ja tõmmata. On tummisem, punasem ja maitselt tugevam.
Lapsed nõuavad sinna sisse viinerit. Olen kasutanud öko rohusööjate veiste viinereid:)

Kommentaarid