"Mahshi wara ainab" ehk "Dolma". Retsept


Hapendatud viinamarjalehtedest saab väga maitsva riisiroa. See on üks egiptlaste meelisretsept. Araabia keeles Mahshi wara ainab ehk rullitud viinamarja lehte on türklaste laual dolma nime all.

Vaja läheb:
  • Purk hapendatud viinamarjalehti. Retsept. Või tuleb leida poest.
  • 400g riisi 
  • julge kogus tilli, peterslli ja soovi korral rohelist koriandrit
  • 1 tomat
  • 1 suur sibul
  • 2 suurt küünt küüslauku
  • sool, pipar ja tingimata maitseköömen
  • õli
  • ca 0,5 l puljongit

Teen nii:


Riisi valmistamine
Leotan riisi paar tundi. Pesen. Pruunistan peeneks hakitud sibula. Lisan sinna keetmata riisi. Praen paar minutit. Võtan tulelt.Lisan kõik muud ained peeneks hakituna ja purustan küüslaugu. Lisan soola ja julgelt maitsekööment.

Rullimine
Teelusika täis riisi viinamarja paksemasse otsa. Kõigepealt keeran lehe tagumise otsa riisi peale. Siis mässin küljed. Keeran rulli lõpuni. Panen rullikesed potti. Poti põhja võib panna õli. Mina kasutan poti põhja resti, et söök põhja kinni ei jääks. Kui koik rullid potis valan peale puljongi. Puljong pea-aegu katab rullid. Keedan nagu riisi. Õrnal tulel.

Kommentaarid